Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv, a decis definitiv, luni seara, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), admiţând contestaţia DNA la decizia din 6 mai a aceleiaşi instanţe de plasare a fostului ministru în arest la domiciliu.

Pe 6 mai, ICCJ a decis cercetarea lui Vâlcov în arest la domiciliu, însă luni a admis contestaţia procurorilor la această decizie, astfel că fostul ministru rămâne în arest preventiv.
 
Măsura a fost prelungită de instanţa supremă în 24 aprilie, după ce, cu patru zile în urmă, aceeaşi instanţă a mai decis o dată plasarea lui Vâlcov în arest la domiciliu, admiţând apoi contestaţia DNA.
 
Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este arestat din 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru.
Potrivit procurorilor, începând din 2011 şi până la data reţinerii sale, Darius Vâlcov a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru. Vâlcov s-ar fi folosit de informaţiile obţinute când a ocupat cele trei funcţii pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate şi un birou de avocatură, deţinute de fostul ministru al Finanţelor, dar administrate prin interpuşi.
 
Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie până în 2 aprilie, când a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, până în 24 aprilie inclusiv.