Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a decis ca începând de joi să reia activitatea elicopterelor SMURD de tip EC 135, consemnate la sol după accidentul de pe lacul Siutghiol, în care 4 persoane şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul SMURD în care se aflau s-a prăbuşit. MAI informează că ancheta preliminară a accidentului a stabilit, prin reprezentanţii a două firme fabricante ale elicopterului prăbuşit, că nu au existat cauze tehnice care să contribuie la prăbuşirea elicopterului SMURD.

Cele 9 elicoptere SMURD de tip EC 135 ale MAI pot zbura din nou, începând de joi, după ce au fost verificate tehnic atât la sol, cât şi în zbor, de către Inspectoratul General de Aviaţie. Ancheta preliminară a accidentului de pe lacul Siutghiol, unde un astfel de elicopter s-a prăbuşit pe 15 decembrie, a stabilit, prin reprezentanţii fabricanţilor Airbus Helicopters (Germania) şi Turbomeca (Franţa), că nu a existat o cauză tehnică ce a contribuit la prăbuşirea elicopterului, conform MAI.

„Ca urmare a activităţilor de investigaţii preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 efectuate de reprezentanţii fabricanţilor Airbus Helicopters Germania şi Turbomeca Franţa, a rezultat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului şi din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol”, informează MAI într-un comunicat de presă.