Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat marţi, la postul său de radio, atacul de duminică asupra expoziţiei de caricaturi cu profetul Mahomed din oraşul Garland (Texas, sudul SUA). 

Anunţul a fost făcut la o zi după ce un individ afiliat organizaţiei teroriste revendicase atacul într-o postare pe Twitter, informează AFP.

"Doi soldaţi ai califatului au comis atacul împotriva expoziţiei de caricaturi cu profetul Mahomed din Garland, Texas (SUA)', afirmă organizaţia care a proclamat un 'califat' în teritoriile pe care le controlează în Irak şi Siria.

Tragedia de la publicaţia franceză Charlie Hebdo a fost la un pas să se repete într-un orăşel din statul american Texas. Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul în faţa unui centru cultural unde avea loc o expoziţie cu sute de benzi desenate cu profetul Mohamed.

Bărbaţii au venit cu un vehicul la Centrul de expoziţii Curtis Culwell, în North Garland, au coborât din maşină şi au început să tragă chiar în momentul în care "Expoziţia de artă şi concursul de caricaturi Mohamed" din clădire se încheia, a declarat Joe Harns, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Garland, o suburbie a Dallasului.