Două femei şi un bărbat au fost găsiţi în viaţă în nord-estul Nepalului, la opt zile de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care s-a produs în această ţară, potrivit anunţului unui ofiţer de poliţie nepalez, relatează DPA, preluată de Agerpres.

 
 

"Kanchan Khatri, Gyan Kumari Khatri şi Dhan Kumari Khatri au fost salvaţi de forţele de securitate în oraşul Kerabari din zona Syauli", a declarat Ram Bahadur Nepali, ofiţer de poliţie în districtul Sindhupalchowk din nord-estul Nepalului, potrivit DPA.

Doi dintre cei salvaţi se aflau sub dărâmăturile unei case de pământ, iar cea de-a treia persoană a fost scoasă de sub o grămadă de pământ formată în urma unei alunecări de teren.

Cele trei persoane au fost duse la spitalul central al districtului.

Centrul naţional nepalez pentru situaţii de urgenţă a anunţat duminică că numărul victimelor în urma puternicului seism survenit la 25 aprilie în Nepal este, potrivit unui bilanţ provizoriu, de 7.040 de morţi şi peste 14.000 de răniţi.

Ministrul de finanţe Ram Sharan Mahat a declarat duminică că bilanţul cutremurului va fi mult mai mare decât se anunţase anterior, fiind foarte multe sate la care nu s-a putut ajunge deocamdată, dar în acele zone se cunoaşte faptul că toate casele au fost distruse, potrivit AFP.