21 de cetăţeni români de etnie romă au fost arestaţi preventiv în Roma, după ce au fost surprinşi în flagrant, de 1 mai, comiţând furturi din buzunare, informează site-ului ziarului La Repubblica, potrivit Mediafax.

Autorităţile italiene au luat măsuri speciale de ordine în cursul zilei de vineri, când în centrul Romei au avut loc o serie de concerte organizate de 1 mai la care au participat 700.000 de persoane.
 
În cursul operaţiunilor de combatere a infracţionalităţii în zonele frecventate de turişti şi în mijloacele de transport, au fost reţinute şi ulterior arestate preventiv 91 de persoane suspectate de trafic de droguri, furturi din buzunare şi din locuinţe.
 
Printre persoanele arestate preventiv se numără 21 de cetăţeni români de etnie romă surprinşi în flagrant comiţând furturi din buzunare în zona staţiei de metrou San Giovanni, situată în centrul capitalei Italiei.
 
Românii arestaţi au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani şi locuiesc în tabere de romi de la periferia Romei.
 
Alte 60 de persoane au fost arestate sub acuzaţia de trafic de droguri, 40 fiind cetăţeni străini, în principal nord-africani. Zece cetăţeni italieni au fost prinşi în flagrant încercând să comită spargeri în locuinţe.