Instanţa supremă a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a primarului suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre. Acesta este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, anunţă Mediafax

Cererea de prelungire cu 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise în 2 aprilie pentru Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, judecată marţi la instanţa supremă, a fost admisă miercuri de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Primarul suspendat al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru Sorin Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar.