Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost reţinut după ce a încercat să incendieze, în cursul nopţii de duminică spre luni, sediul Poliţiei Judeţene Sibiu, folosind sticle cu benzină, însă, beat fiind, a suferit arsuri pe spate şi pe mâini în timpul atacului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Judeţeană Sibiu, bărbatul care a provocat incendiul era în stare de ebrietate.

"În data de 26 aprilie, în jurul orei 23.00, poliţiştii au prins şi reţinut un sibian, în vârstă de 28 de ani, care, aflat în stare avansată de ebrietate, a provocat un incendiu de proporţii reduse pe faţada clădirii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sibiu. În foarte scurt timp, poliţiştii au reuşit lichidarea incendiului", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost reţinut şi va fi cercetat pentru ultraj, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Surse din rândul poliţiştilor care erau în sediul IPJ în momentul atacului spun că bărbatul era băut şi abia se putea ţine pe picioare, iar din această cauză, după ce a aruncat prima sticlă incendiară, din cele trei cu care venise, s-a rănit. Astfel, a fost spart geamul de la uşa de intrare în sediu şi a fost arsă rama uşii.

Din cauza rănilor pe care şi le-a provocat, bărbatul a primit îngrijiri medicale la faţa locului de la un echipaj SMURD, fiind transportat apoi la spital, însă nu a rămas internat.