Circulaţia trenurilor pe rutele Bruxelles-Termonde şi Termonde-Gand a fost perturbată sâmbătă dimineaţa, după ce conductorul unui tren a găsit un pasager român mort la bord, a anunţat Societatea Naţională a Căilor Ferate Belgiene (SNCB), relatează site-ul 7sur7. Potrivit site-ului, incidentul a avut loc la ora locală 5.30 (6.30, ora României), la Asse, în Brabant, a precizat SNCB.

"Este vorba despre un român în vârstă de 48 de ani, fără titlu de şedere definitivă în ţara noastră", a anunţat Parchetul din Hal-Vilvorde.

"Un medic legist a fost trimis la faţa locului pentru a examina cadavrul, dar, la prima vedere, nu a constatat nimic suspect", precizează parchetul. "O autopsie urmează să aibă loc", a adăugat aceeaşi sursă.

Trenul respectiv a staţionat pe şine timp de mai multe ore, blocând circulaţia. Un pasaj la nivel cu calea ferată a fost, de asemenea, blocat, din cauza trenului.

Circulaţia a fost reluată către ora locală 10.45 (11.45, ora României), potrivit gestionarului reţelei feroviare Infrabel. În total, 11 trenuri au fost "parţial anulate". Sâmbătă după-amiaza, continuau să se înregistreze întârzieri de câteva minute.