Ninsorile abundente au dat peste cap traficul rutier în plină primăvară. Marţi dimineaţă, pe DN1, în Pasul Predeal, circulaţia s-a desfăşurat îngreunat, în condiţii de iarnă, iar traficul rutier în zonă a fost întrerupt aproximativ o jumătate de oră la limita dintre judeţele Braşov şi Prahova, din cauza unui TIR care a derapat. Circulaţia a fost reluată. În zonă ninge viscolit, iar pe carosabil există un strat de zăpadă de cel mult un centimetru, în amestec cu material antiderapant.

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat îngreunat şi pe DN11, în Pasul Oituz, în judeţele Bacău şi Covasna, după ce, în timpul nopţii, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil sub greutatea zăpezii, existând riscul ca acest lucru să se întâmple şi în orele următoare, astfel că şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă.

Potrivit Infotrafic, în judeţul Vrancea, din cauza alunecărilor de teren provocate de precipitaţiile abundente, traficul rutier pe DN2N Chiojdeni - Jitia este întrerupt în ambele sensuri, între kilometrii 46+800 şi 46+920 de metri.

Poliţia Rutieră avertizează că există riscul apariţiei unor probleme în trafic şi în judeţul Caraş-Severin, pe DN57 Orşova - Moldova Nouă, din cauza căderilor masive de stânci şi grohotiş pe carosabil, astfel că traficul rutier a fost întrerupt la km 65+600 de metri, în zona localităţii Cozla, aproape de limita cu judeţul Mehedinţi. Potrivit poliţiştilor, ruta ocolitoare este DN57 Orşova - DN6 Iablaniţa - DN57B Oraviţa - DN57 Moldova Nouă.

Infotrafic mai anunţă că în judeţul Buzău, pe DN10 Buzău - Braşov, în zona lacului Siriu, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi restricţia de viteză de 10 km/h, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău, rutele ocolitoare pentru traficul greu fiind DN1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele, DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei - Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

În judeţul Harghita, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Lunca de Sus, marţi dimineaţă, de la 6.30, a fost impusă restricţie pentru autovehiculele de peste 3,5 tone, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină eficient, restricţia fiind ridicată după aproape două ore.

Şi în judeţul Gorj, începând cu ora 7.20 a fost închis DN67C Novaci - Rânca, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să cureţe şoseaua, în condiţiile în care în zonă ninge viscolit. Şi aici circulaţia a fost reluată.

Potrivit Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Luni dimineaţă, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 20 de judeţe din nordul, centrul, estul şi sud-estul ţării, unde începând de luni după-amiază şi până marţi seară vor fi ploi, lapoviţă şi ninsori, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50-60 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, fiind valabilă de luni, ora 15.00, până marţi, la ora 20.00.

În zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să circule cu viteză redusă, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu facă manevre riscante în trafic, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor, iar celor care intenţionează să se deplaseze în zonele montane să echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

MEDIAFAX