Un avion al companiei Germanwings, care efectua vineri o cursă de la Hanovra (Germania) spre Roma (Italia), a fost nevoit să aterizeze la Veneţia deoarece două persoane aflate la bord se simţeau rău, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei, citată de site-ul TheLocal.it.

declarat pentru Il Messaggero că o femeie care stătea în spatele său a avut nevoie de asistenţă pentru ceea ce părea a fi "teamă de zbor".

"Când avionul a aterizat, căpitanul ne-a spus în limba engleză că un membru al echipajului şi un pasager se simt rău şi a decis să aterizeze la Marco Polo", a adăugat acesta.

Incidentul intervine la mai puţin de două săptămâni după ce o aeronavă Airbus A320 al companiei Germanwings, care efectua o cursă de la Barcelona (Spania) spre Dusseldorf (Germania), s-a prăbuşit în Alpii francezi, provocând moartea celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii suspectează că avionul a fost prăbuşit intenţionat de copilotul Andreas Lubitz, care l-a încuiat pe comandant în afara cabinei de pilotaj.

Datele obţinute din cea de-a doua cutie neagră a avionului au arătat că Lubitz, în vârstă de 27 de ani, a setat pilotul automat pe o traiectorie descendentă şi în acelaşi timp a mărit viteza aeronavei.

Avionul s-a lovit de munţi cu o viteză de 700 de kilometri pe oră, provocând moartea instantanee a celor 150 de persoane aflate la bord, dintre care o jumătate erau germani şi mai mult de 50 spanioli.

Procurorii germani au afirmat că Lubitz a fost tratat pentru tendinţe sinucigaşe şi depresie în urmă cu câţiva ani, înainte de a deveni pilot. Joi au apărut informaţii potrivit cărora copilotul Andreas Lubitz a căutat pe Internet date despre sinucidere şi despre uşile cabinelor de pilotaj.