Un număr de 20 de persoane au fost rănite, luni după-amiază, în urma unui accident rutier petrecut pe un drum judeţean, la ieşirea din localitatea Corod, judeţul Satu Mare, după ce două autobuze care transportau muncitori s-au ciocnit, 17 răniţi fiind transportaţi la spital.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, Aurel Ulici, a declarat, pentru MEDIAFAX că accidentul s-a petrecut pe DJ 193, la ieşirea din localitatea Corod, judeţul Satu Mare, din cauza nepăstrării distanţei regulamentare de mers, în condiţiile în care cele două autobuze circulau unul în spatele celuilalt

"În urma coliziunii celor două autobuze, 20 de persoane au fost rănite, neîncarcerate, dintre care una cu hemoragie şi fractură deschisă de membru inferior, restul pacienţilor prezentând diferite leziuni", a declarat Aurel Ulici.

Potrivit sursei citate, 17 dintre răniţi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

"După realizarea triajului şi acordarea primului ajutor medical şi asistenţei medicale, 17 pacienţi au fost transportaţi la UPU Satu Mare, celelalte trei persoane având răni superficiale şi refuzând transportul la spital. La locul accidentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale cu modul de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, acţionând în colaborare cu alte trei ambulanţe ale SAJ Satu Mare", a mai spus Ulici.