Mircea Băsescu, judecat în stare de arest la domiciliu pentru trafic de influenţă, poate merge la două consulturi medicale, programate pentru joi după-amiază şi pentru 31 martie, a decis Tribunalul Constanţa, care a admis cererea făcută de acesta.

Astfel, el se poate prezenta la un cabinet medical din centrul Constanţei pentru realizarea unui consult medical, şi anume "audiogramă tonală şi vocală", în zilele de 19 martie şi 31 martie, între orele 16.00-18.00.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu are, de asemenea, acceptul instanţei de a părăsi arestul la domiciliu pentru se prezenta două zile pe săptămână, câte trei ore pe zi, la firma unde este administrator.

În cadrul procesului, el nu a recunoscut faptele pentru care este judecat. Următorul termen pe fondul cauzei va avea loc în 24 aprilie.