Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, de omologul său german, Joachim Gauck, la Palatul Prezidenţial. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale de la Bucureşti, printre temele abordate se află susţinerea reciprocă a României şi Germaniei în cadrul Uniunii Europene, preocuparea faţă de stabilitate şi securitate în actualul context geopolitic, rolul minorităţilor de saşi şi şvabi din România şi, respectiv, de români din Germania, în păstrarea tradiţiilor şi a valorilor culturale comune, cât şi copatronajul celor doi preşedinţi pentru Fundaţia bisericilor fortificate săseşti din Transilvania.

Şeful statului român a fost primit la Palatul Bellevue, unde a avut loc o ceremonie militară, iar apoi a semnat în cartea de onoare. Înainte de convorbirile tete-a-tete cu Joachim Gauck şi dejunul de lucru oferit de preşedintele Germaniei, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu un grup de elevi de la Şcoala Kepler din cartierul Neukolln, cunoscută pentru programele de integrare pentru copii din mediul migraţional.

Joi, şeful statului român se va întâlni şi cu cancelarul german Angela Merkel, cu care va avea convorbiri tete-a-tete şi cu participarea celor două delegaţii, urmând ca la finalul întâlnirii cei doi oficiali să susţină o declaraţie de presă comună.

De asemenea, preşedintele Iohannis va avea convorbiri cu preşedintele Bundestag, Norbert Lammert, şi se va întâlni cu conducerea Forumului Germano-Român şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Germania, unde va fi însoţit de soţia sa, Carmen.

AGERPRES