Cel puţin trei persoane au fost ucise şi 10 rănite, duminică, la Harkov, în estul Ucrainei, într-o explozie care a avut loc în timpul „Marşului Demnităţii”, transmite BBC.

Marşul paşnic de comemorare a unui an de la evenimentele care au dus la căderea regimului Ianukovici în Ucraina au degenerat în estul ţării, în ciuda acordului încheiat la Minsk.

„Potrivit datelor preliminare, trei persoane au fost ucise şi peste 10 rănite”, a declarat Vita Dubovik, purtătoare de cuvânt al procurorului regional.

Explozia, care este descrisă drept „un act terorist” atribuit separatiştilor, s-a produs în apropiere de o staţie de metrou, în timp ce un număr mare de participanţi la marş erau în trecere, a comunicat poliţia.

Aproximativ 500 de persoane participă la marşul din Harkov. Între timp, la Kiev, în Piaţa Independenţei, cunoscută acum drept locul EuroMaidanului, „Marşul Demnităţii” continuă.

Numeroşi lideri străini, inclusiv preşedintele Consiliului European Donald Tusk, preşedintele moldovean Nicolae Timofti, şi mii de oameni de rând s-au adunat duminică în Piaţa Independenţei din Kiev, pentru a marca un an de la înlăturarea fostului regim prorus condus de Viktor Ianukovici.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, lideri din Polonia, Georgia, Lituania, Letonia, Germania şi Slovacia au anunţat participarea la marş.