Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a acuzat Rusia că subminează bazele ordinii mondiale prin susţinerea rebelilor din estul Ucrainei, anunţă BBC News Online.

"Continuarea sprijinului rus pentru atacurile forţelor separatiste şi încălcarea regimului de încetare a focului în estul Ucrainei subminează atât acţiunile diplomatice şi organizaţiile internaţionale, cât şi actuala ordine mondială", a declarat Jennifer Psaki.

Aceasta susţine că există numeroase fotografii şi înregistrări video care dovedesc implicarea Rusiei şi, mai mult decât atât, arată cu ruşii sunt responsabili pentru un număr mare de victime din rândul ucrainenilor. SUA este pregătită pentru noi sancţiuni, purtătorul de cuvânt anunţînd că Rusia va plăti un cost suplimentar, dacă acordul de la Minsk nu va fi respectat.

Vladimir Putin a reacţionat dur: "Nimeni nu trebuie să aibă iluzia că poate obţine superioritate militară comparativ cu Rusia. Nimeni nu poate exercita presiuni asupra Rusiei. Vom avea mereu reacţii adecvate la astfel de aventuri", a avertizat liderul de la Kremlin.

Foto: usdaily.org