Optsprezece poliţişti de frontieră din judeţul Arad, de la Vămile Nădlac1, Nădlac 2, Turnu şi Vărşand, dar şi de la Poliţia de Frontieră, au fost reţinuţi, miercuri seară, de procurorii DNA Timişoara, în urma percheziţiilor făcute într-un dosar de luare de mită.

După mai mult de 12 ore de audieri, procurorii anticorupţie au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele a 18 dintre cei 19 poliţişti de frontieră din Arad ridicaţi în urma percheziţiilor de miercuri dimineaţă. Cel de-al nouăsprezecelea poliţist de frontieră va fi cercetat în libertate.

Poliţiştii de frontieră sunt acuzţi de luare de mită. Cei 18 urmează să fie prezentaţi, joi, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA din Timişoara au descins, miercuri dimineaţă, la Poliţia de Frontieră Arad, precum şi la vămile Nădlac 1 şi 2, Vărşand şi Turnu, în urma acţiunii mai mulţi poliţişti de frontieră suspectaţi de luare de mită fiind ridicaţi şi duşi la audieri.

Poliţiştii de frontieră ridicaţi în urma deschinderilor sunt suspectaţi că primeau între 5 şi 10 euro ca să lase diverse persoane să introducă în ţară diferite cantităţi de ţigări de contrabandă.

Pentru un transport mai mare, agenţii ar fi cerut 42.000 de euro, însă acesta nu a mai fost efectuat, declarau surse din rândul anchetatorilor.

Potrivit aceloraşi surse, poliţişti de frontieră vizaţi au fost monitorizaţi timp de mai multe luni.

viewscnt