O explozie a avut loc, sâmbătă dimineaţă, într-un bloc din oraşul Mioveni, judeţul Argeş, proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagraţia fiind rănit, iar mai mulţi locatari fiind evacuaţi pentru ca pompierii ISU să verifice dacă există scurgeri de gaze.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, deflagraţia, care nu a fost urmată de incendiu, a avut loc într-un apartament de la etajul al patrulea al unui bloc de pe strada Liviu Rebreanu din oraşul Mioveni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma exploziei, proprietarul apartamentului respectiv, în vârstă de 44 de ani, a suferit arsuri pe faţă şi pe mâini, fiind preluat de o ambulanţă SMURD şi dus iniţial la spitalul din Mioveni, de unde a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

De asemenea, toţi locatarii de la etajul al patrulea al blocului unde a avut loc deflagraţia au fost evacuaţi de pompieri, iar în urma verificărilor s-a stabilit că nu există scurgeri de gaze.

Bărbatul, care se afla singur în apartament, a declarat că explozia s-a produs în momentul în care şi-a aprins o ţigară. În aceste condiţii, autorităţile presupun că deflagraţia a avut loc ca urmare a unei acumulări de gaze, proprietarul uitând cel mai probabil aragazul aprins.

Mai multe locuinţe din blocul respectiv au fost afectate de explozie.