Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcţia de consilier prezidenţial pentru Leonard Orban, Elena Simina Tănăsescu şi Mihaela Ciochină.

Leonard Orban va ocupa funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 15 ianuarie 2015. Elena-Simina Tănăsescu şi Mihaela Ciochină incept pe data de 19 ianuarie 2015. Leonard Orban a fost comisar european şi a demisionat pe 6 ianuarie din postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România (IER).

Simina Tănăsescu este doctor în drept constituţional, prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Ea a fost judecătoare între 1991 şi 1993 şi a predat la Institutul Naţional al Magistraturii, fiind numită în 2009 membru al CSM din partea societăţii civile pentru un mandat care s-a încheiat în 2011.

Mihaela Ciochină a deţinut funcţia de director general al Direcţiei Generale Legislative din Senatul României.

Preşedintele Iohannis a mai semnat, la începutul lunii ianuarie, decretele de numire în funcţia de consilier prezidenţial a lui Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Ştefan Marinescu, Tatiana Niculescu Bran şi Adrian-George Scutaru.

Foto: jurnalul.ro