Iulian Rădulescu s-a simţit rău, sâmbătă, iar duminică a decis să se ducă la spital pentru un control de rutină. "Împăratul nostru nu s-a simţit prea bine şi s-a dus la spital pentru un control", a declarat la România TV Dan Stănescu, regele romilor creştini.
Iulian Rădulescu s-a autoproclamat "împărat al rromilor de pretutindeni" cu numele de Iulian I şi a fost încoronat la 9 august 1993. "Împăratul" a intrat în greva foamei, în 1995, acuzând Guvernul român că îi etichetează pe romi cu apelativul de "ţigani", termen considerat de el ca fiind rasist. În anul 1997, Iulian Rădulescu a anunţat că a emis un decret pentru crearea primului stat al minorităţii romilor, cu numele simbolic de "Cem Romengo", în oraşul Târgu Jiu. În opinia sa, "acest stat are o valoare simbolică şi nu aduce atingere suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României. Nu va avea armată şi nici frontiere". El a solicitat statului român să li se recunoască ţiganilor dreptul de proprietate asupra acestui teritoriu.
Rădulescu anunţase că după doliul pe care-l ţine după moartea lui Florin Cioabă o va cere de nevastă pe...Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării.
Pe data de 18 august, Florin Cioabă, autointitular regele romilor, a murit. El se afla internat la un spital din Turcia, după ce a suferit un infarct.