Toate măsurile au fost luate pentru a asigura securitatea manifestaţiei de duminică de la Paris, în memoria victimelor atentatelor din Franţa. La marş vor participa Francois Hollande şi numeroşi lideri străini, printre care preşedintele României, Klaus Iohannis.

După cum a afirmat sâmbătă ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, marşul va începe la ora 15.00 şi va fi unul al "tăcerii". De altfel, ministrul francez de Interne a anunţat că planul antiterorist din regiunea pariziană, ridicat miercuri la cel mai înalt nivel, va fi menţinut în săptămânile următoare şi chiar va fi consolidat, în urma atacurilor din ultimele zile.

"Ţinând cont de context, suntem expuşi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat în regiunea Ile-de-France şi care face obiectul unor măsuri particulare în restul ţării, să fie consolidat săptămânile următoare", a precizat ministrul, potrivit AFP.

Autorităţile franceze au ridicat la maximum nivelul de alertă, şi anume "alerta de atentat" în regiunea pariziană, la scurt timp după atacul comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo.