Un avion al companiei Air Asia a fost dat dispărut duminică. Nava ar fi pierdut contactul cu autorităţile după ce pilotul ar fi cerut permisiunea să meargă pe o rută neobişnuită. Avionul AirAsia dispărut a cerut să "devieze" de la traiectorie din cauza condiţiilor meteo

Pilotul avionului de tip Airbus aparţinând companiei AirAsia care a dispărut între Indonezia şi Singapore duminică dimineaţa - zborul QZ8501 - a cerut să "devieze" de la planul de zbor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat compania malaysiană, relatează AFP.

"Avionul a cerut să devieze din cauza (condiţiilor) meteo" nefavorabile, a anunţat compania într-un mesaj postat pe contul de Facebook.

"Comunicarea cu avionul a fost pierdută în timp ce acesta se afla sub controlul Autorităţilor indoneziene pentru Trafic Aerian (ATC)", a adăugat AirAsia.

Aeronava are la bord 162 de oameni - 155 de pasageri, doi piloţi şi cinci membri ai echipajului, potrivit BBC.

Avionul Air Asia a decolat la ora locală 5.20, (0.20 în România), de pe aeroportul din Surabaya, Indonezia şi urma să aterizeze la Singapore. Controlorii de zbor au pierdut legătura cu avionul după aproape o oră de la decolare, a anunţat pe Twitter compania malaeziană la 05:47 ora României.

Postul TV CCTV anunţă că epava avionului a fost decoperită lângă Insula Belitlung, în Marea Java. Informaţiile nu au fost confirmate de autorităţi.

Cei 155 de pasageri de la bordul avionului sunt 138 de adulţi, 16 copii şi un bebeluş, informează compania Air Asia într-un comunicat. Pasagerii sunt de naţionalităţi diferite, după cum urmează: 157 de indonezieni, 3 sud-coreeni, 1 malaezian şi 1 singaporez.