O femeie din judeţul Bacău a murit după ce căruţa în care se afla a fost luată de o viitură, iar un bărbat este dat dispărut, fiind căutat de zeci de pompieri, jandarmi şi poliţişti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, cei doi băcăuani au fost luaţi de viitură, miercuri seară, în timp ce încercau să traverseze cu căruţa pârâul Răchitiş, aşa cum făceau de obicei. De această dată însă, femeia de 63 de ani şi bărbatul de 72 de ani nu au luat în calcul faptul că debitul pârâului crescuse considerabil, în urma unei ploi torenţiale.

”Un localnic a observat căruţa cu cal în mijlocul viiturii, sesizând Poliţia din localitate. Ulterior, am fost şi noi înştiinţaţi astfel încât au început căutările, acţiune în care au fost implicaţi 48 de pompieri, jandarmi, poliţişti şi localnici. Abia în cursul acestei dimineţi, a fost găsit cadavrul femeii, în râul Trotuş, la peste zece kilometri distanţă faţă de locul dispariţiei”, a declarat, joi, pentru News.ro responsabilul mass-media al ISU Bacău, Ionuţ Hâncu. 

Alţi peste 50 de angajaţi din structurile Ministerului Afacerilor Interne continuă, joi, căutările bărbatului dat dispărut, în râurile Răchitiş şi Trotuş. De altfel, în zonă urmează să vină şi prefectul judeţului Bacău, Maricica Luminiţa Coşa, care va coordona activitatea, aşa cum a făcut şi pe parcursul nopţii de miercuri.