Peste 50 de poliţişti efectuează luni dimineaţa, şase percheziţii domiciliare şi o percheziţie informatică, pe raza municipiului Piteşti, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals. Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni este estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei.

La data de 15 decembrie, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş,  efectuează şapte percheziţii, pe raza Municipiului Piteşti, la domiciliile unor persoane, precum şi o percheziţie asupra unui sistem informatic, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi infracţiuni de fals.

În cauză, investigaţiile vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare, din perioada 2009 – 2014, efectuate la o secţie a unei unităţi spitaliceşti situată pe raza judeţului Argeş.