Un autocar cu 25 de români a fost implicat, miercuri, într-un grav accident de circulaţie în Ungaria, cu 2 km înainte de intrarea în ţară. Cel puţin patru persoane au murit, iar alte câteva sunt rănite. Mai multe echipe de descarcerare lucrează pentru a scoate victimele.

UPDATE Cel puţin trei persoane dintr-un autocar românesc au murit, iar zece au fost rănite, miercuri dimineaţă, în urma unui accident în lanţ produs pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de graniţa cu România, mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad intervenind la faţa locului.

Conform purtătorului de cuvânt la ISU Arad, George Pleşca, un autocar înmatriculat în România, care circula pe ruta Hamburg - Bucureşti, a fost implicat într-un accident în lanţ pe Autostrada Paneuropeană, în Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nădlac II.

În accident au fost implicate mai multe autovehicule, precum camioane, microbuze şi autoturisme.

Potrivit sursei citate, trei pasageri au fost declaraţi morţi, până la ora transmiterii acestei ştiri, iar zece au fost răniţi.

În baza unui acord de colaborare transfrontalieră, autorităţile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă, două echipaje SMURD de prim-ajutor, în timp ce Serviciul Judeţean de Ambulanţă a trimis patru ambulanţe.