Rusia şi-a exprimat joi speranţa că după alegerea noului preşedinte al României, Klaus Iohannis, cele două state vor înregistra o ''schimbare majoră'' în relaţiile lor. Ruşii spun că relaţiile bilaterale au avut de suferit după  ''criticile Bucureştiului faţă de politica Moscovei''.

''Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră şi se va depăşi pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autorităţile române, criticând poziţia Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar şi al altor probleme internaţionale'', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici.

Diplomatul rus a subliniat că noul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a obţinut peste 54% din voturi, ceea ce, a adăugat el, demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului. ''Respectăm această alegere şi sperăm foarte mult că noul preşedinte şi noua componenţă a guvernului vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea în continuare a cooperării noastre bilaterale într-o serie de domenii'', a mai declarat Aleksandr Lukaşevici.

El a adăugat că Rusia ''este întotdeauna deschisă pentru discuţii sincere şi pentru colaborare cu ţările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc şi neamestec în afacerile interne''.

Agerpres