Realitatea Media SA a pierdut două licenţe audiovizuale, pentru Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş, din cauza unor obligaţii de plată de 81 de milioane de lei, pentru care nu a făcut dovada eşalonării, şi a problemelor sale de natură juridică, scrie Mediafax. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în şedinţa de marţi, solicitarea Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale a Realitatea FM Câmpulung, dar şi situaţia licenţei audiovizuale a Realitatea TV Târgu-Mureş. Potrivit informaţiilor prezentate în cele două şedinţe ale CNA, licenţa Realitatea FM Câmpulung a expirat pe 8 august, dar solicitarea Realitatea Media a fost depusă în termenul legal. Solicitarea nu a putut fi discutată de CNA din cauza perioadei de concedii şi a neînţelegerilor dintre unii membri ai Consiliului, fapt care nu a permis asigurarea cvorumului necesar pentru organizarea şedinţelor.
În cazul Realitatea TV Târgu-Mureş, licenţa a expirat pe 21 iulie, documentaţia pentru prelungire fiind depusă cu 17 zile după termenul legal.
Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA din 2 septembrie, certificatul fiscal al Realitatea Media figurează cu obligaţii de plată în cuantum de 81 de milioane de lei, iar societatea nu a putut prezenta dovada acordării eşalonărilor la plată. În dosarul depus la CNA există un plan de reorganizare, dar nu reiese din documentele depuse de Realitatea Media dacă el este şi aprobat de instanţe sau nu.
În ceea ce priveşte Realitatea FM Câmpulung, Mura Frînculescu, reprezentantul Realitatea, a spus că acest post local de radio retransmite integral Realitatea FM Bucureşti, care, la rândul său, retransmite Realitatea TV.
Aceleaşi aspecte au fost discutate şi în şedinţa CNA de marţi, la care a fost prezent şi avocatul Realitatea Media SA Andrei Ţîru. El a spus că, în momentul de faţă, Realitatea Media are o situaţie mai specială, fiind în procedura insolvenţei.
În cele din urmă, membrii CNA au votat în unanimitatea membrilor prezenţi (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) respingerea solicitărilor Realitatea Media în privinţa licenţelor pentru Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş. Membrii CNA au considerat că Realitatea Media nu are un plan de reorganizare aprobat de instanţă, fapt care încalcă articolul 51 din Legea audiovizualului.
Societatea Realitatea Media SA deţine mai multe licenţe audiovizuale, între care cele pentru Realitatea TV, The Money Channel şi Realitatea FM. Realitatea Media SA se află în insolvenţă din septembrie 2011.