Doar trei procente despart cele două mari curente de opinie, pro-Occident, respectiv pro-Rusia. Potrivit independent.md, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum şi românii de peste Prut ar avea de ales între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică, 37,5% din cetăţeni ar vota pro-UE, în timp ce 40,7% pro-UV.

Experţii spun că numărul celor care doresc aderarea la Uniunea Europeană este puţin mai mare în comparaţie cu luna octombrie curent. Totodată, aceştia spun că numărul mare de moldoveni care vor ca ţara să adere la Uniunea Euroasiatică se explică prin faptul că aceştia percep, din cauza presei ruse retransmise la Chişinău, că partea de est a Europei este mai stabilă decât UE.

Datele sondajului mai arată că 14,7% dintre cei chestionaţi nu au putut da un răspuns concret pentru ce ar opta ei în cadrul unui eventual referendum, în creştere cu 3% faţă de ultimul sondaj din octombrie 2015.

Alţi 7,1% din respondenţi spun că nu s-ar prezenta la vot, cu 1% mai mult decât în luna octombrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-21 februarie 2016, pe un eşantion de 1095 de persoane, şi are o marjă de eroare de 3%.