Cel puţin două persoane au murit şi peste 5.000 au fost evacuate, după două zile de ploi abundente urmate de inundaţii, la Buenos Aires şi în alte oraşe din Argentina.

Furtuna nu a contenit mai bine de 40 de ore în capitala Argentinei şi în împrejurimi. În trei zile a plouat tot atât de mult ca într-o lună de noiembrie normală. Străzile au fost acoperite de ape, iar localnicii sunt disperaţi.

Apele au făcut şi victime: un adolescent de 14 ani s-a înecat, surprins de o viitură, iar un tânăr s-a electrocutat când a încercat să recupereze câteva lucruri din locuinţa sa inundată. Oamenii spun că dezastrul nu este provocat doar de furia naturii, ci şi de o neglijenţă criminală.

Inundaţiile din Buenos Aires au şi repercusiuni politice: primăria şi guvernul se acuză reciproc că n-au luat măsuri de prevenire. Între timp, localnicii îşi pun speranţa în meteorologi care prevăd că, astăzi, ploaia va înceta.

Vremea rea provoacă pagube însemnate şi într-o altă ţară sud-americană, Peru. Inundaţiile şi alunecările de teren fac ravagii şi acolo, unde sute de case sunt avariate, iar mai multe şcoli au suspendat cursurile.

Guvernul a trimis armata să-i ajute pe sinistraţi. Spre deosebire de Argentina, în Peru se aşteaptă ca ploile să continue şi în această săptămână.