Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-3 finala WTA de la Doha, jucată contra sportivei germane Angelique Kerber. Este al şaptelea titlu WTA pentru SIMONA HALEP, care în urma acestui succes va urca pe locul 9 în ierarhia mondială. Turneul de la Doha este primul din categoria Premier 5 câştigat de SIMONA HALEP.

Simona Halep a câştigat anul trecut şase titluri WTA, la Nurnberg, s'Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Turneul Campioanelor 2, de la Sofia, iar anul acesta a jucat sferturi de finală la Australian Open şi a ajutat echipa de Fed Cup a României să se califice în barajul pentru accederea în Grupa Mondială 2.

Duminică, Simona Halep a reuşit o nouă performanţă, reuşind să câştige puternicul turneu de la Doha, dotat cu premii de 2,44 milioane dolari. După ce le-a învins în câte două seturi pe italianca Sara Errani şi poloneza Agneszka Radwanska (fav. nr. 2), Simona a pulverizat-o în finală pe nemţoaica Angelique Kerber, căreia nu i-a lăsat decât cinci game-uri, scorul final fiind 6-2, 6-3.