Fostul fotbalist stelist Claudiu Răducanu a fost reţinut la Cancun şi deferit justiţiei pentru dare de mită, Ministerul Public mexican anchetându-l totodată pentru folosire de carduri false, informeză publicaţia proceso.com.mx.

Vineri, doi bărbaţi de origine română, Gheorghe Claudiu Papară, de 25 ani, şi Claudiu Răducanu, de 38 de ani, au fost reţinuţi la centrul comercial Plaza Las Americas, a precizat sursa citată.

După arestarea lor, procurorii au început ancheta în cazul celor doi pentru fals, uz de fals şi dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card de credit al băncii HSBC şi alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de până la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).

Conform Dario de Quintana Roo, românii au încercat să le ofere mită poliţiştilor, după ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins, vineri, retrăgând bani de la bancomate cu mai multe carduri.

Procurorii au solictat ajutorul unor experţi "cibernetici" pentru a stabili dacă cei doi au folosit carduri clonate. Cele două persoane reţinute sunt cercetate şi pentru posibilă spălare de bani.

Proceso.com.mx a scris că Răducanu a jucat la echipe precum Steaua şi Espanol Barcelona, fiind convovat şi la naţionala a României.

Claudiu Răducanu a evoluat ultima dată, în acest an, la echipa FC România, care activează în ligile inferioare din Anglia.El a mai jucat la Extensiv Craiova, Arminia Bielelfeld, FC Vaslui, Nea Salamina, Sorento, Universitatea Cluj şi Kazar Lankaran.