Autorităţile britanice vor înăspri măsurile de combatere a terorismului pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic (SI). Oficialii de la Londra au aprobat confiscarea paşapoartelor persoanelor suspecte şi împiedicând revenirea combatanţilor islamişti, a anunţat, premierul britanic David Cameron, relatează AFP.

"Vom introduce în curând o nouă lege pentru combaterea terorismului în Marea Britanie", a afirmat premierul britanic, în Parlamentul australian.

"Noi prerogative (vor fi acordate) poliţiei de frontieră, pentru a confisca paşapoarte, astfel încât persoanele suspecte să fie împiedicate să călătorească, iar cetăţenii britanici (adepţi ai jihadului-n.r.) să revină în ţară doar în anumite condiţii", a explicat Cameron.

Textul urmează să fie discutat în Parlament în cursul acestei luni. Noua lege prevede, de asemenea, că acele "companii aeriene care nu respectă listele cu interdicţiile de călătorie (realizate de autorităţile britanice) nu vor mai primi autorizaţia de a ateriza în Marea Britanie", a precizat premierul David Cameron.

Potrivit estimărilor oficiale, peste 500 de cetăţeni britanici s-au alăturat grupării Stat Islamic.