Un incendiu declanşat în noaptea de sâmbătă spre duminică la un depozit de reziduuri şi substanţe periculoase, situat în apropiere de drumul dintre Râşnov şi Predeal, a necesitat intervenţia a 20 de autospeciale şi a 100 de pompieri de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Braşov, Covasna şi Harghita, potrivit Agerpres. Intervenţia a fost foarte dificilă, localizarea incendiului s-a făcut cu greu pentru a opri propagarea la un depozit de materiale lemnoase şi la o fermă cu animale situate în apropiere.

Pompierii au acţionat peste 10 ore pentru stingerea incendiului având în vedere că în depozit erau deşeuri de magneziu, cauciucuri şi alte materiale, iar într-o hală vecină vopsele şi cherestea. Pentru a stinge deşeurile de magneziu pompierii au folosit praf de ciment şi nisip uscat, iar pentru răcirea zonelor aflate în pericol s-a folosit spumă lichidă.

Circulaţia pe drumul dintre Râşnov şi Predeal s-a făcut cu dificultate din cauza restricţionării acesteia pentru intervenţia autospecialelor. Nu au fost persoane rănite. Ancheta care a început în acest caz va stabili cu exactitate cauza incendiului.