Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi Adrian Duicu va fi eliberat din arestul preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, înlocuirea măsurii cu cea a arestului la domiciliu, potrivit Mediafax. ICCJ a respins astfel contestaţia procurorilor DNA la decizia similară luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Astfel, Adrian Duicu, precum şi fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, cercetaţi în acelaşi dosar, vor părăsi arestul, unde se află din 4 aprilie.

La 1 august, instanţa supremă le-a respins celor trei o contestaţie faţă de arestarea preventivă.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal secretarul Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Ştefan Mednyasky, şefa Casei de Asigurări de Sănătate a judeţului, Elisabeta Rolea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Doina Borugă şi alte şase persoane, având calitatea de suspect.