Când activiştii PSD nu reuşesc să strângă suficienţi „figuranţi“ din cadrul propriului partid la mitingurile electorale, se apelează la bugetari, sub o formă nuanţată de şantaj.

Angajaţii RATB au fost invitaţi, printr-un anunţ lipit la autobaza Obregia, să participe la o „excursie pentru vizitarea“ Arenei Naţionale, organizată sâmbătă, când Victor Ponta îşi va lansa acolo candidatura pentru Cotroceni, scrie Mediafax. Conducerea şi sindicatul RATB neagă orice implicare în acest demers. „Sâmbătă, 20.09.2014, la ora 15.00, se va organiza o excursie pentru vizitarea Stadionului Naţional «Lia Manoliu». Pentru că transportul se face organizat, doritorii se vor înscrie pe listele existente la Staţia de Mişcare şi Atelierul de întreţinere până vineri, 19.09.2014, ora 7.00“ , a fost textul anunţului lipit, în această săptămână, pe geamuri de la autobaza Obregia a Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Reprezentanţii regiei au negat orice implicare a instituţiei în organizarea deplasării la stadion.

La rândul său, liderul de sindicat a subliniat că „excursia“ la Naţional Arena nu este organizată nici de conducerea RATB, şi nici de sindicalişti. „A existat un singur afiş, lipit la autobaza Obregia, probabil de unii colegi, simpatizanţi ai PSD. În weekend sunt liberi şapte-opt mii de salariaţi ai noştri, iar restul lucrează. În timpul liber, fiecare face ce vrea, nu i se poate impune unde să meargă“, a spus Ionescu.

Liderul de sindicat a adăugat că pentru evenimentul electoral care va avea loc pe Arena Naţională „nu s-a cerut autobuze“ de la RATB, pentru transportarea unor manifestanţi.

Evenimentul de lansare a candidaturii pentru Cotroceni a lui Victor Ponta are loc sâmbătă, de la ora 16, pe Arena Naţională din Capitală.

Sursa: Mediafax