Cel puţin 12 persoane au fost ucise miercuri într-un dublu atentat la Bagdad, în momentul în care secretarul de Stat american, John Kerry, se afla în capitala irakiană, în deschiderea unui turneu care are ca scop construirea unei coaliţii împotriva insurgenţilor.

Cel puţin 31 de persoane au fost de asemenea rănite într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană, urmat de explozia unui alt vehicul, potrivit bilanţului oferit de oficiali irakieni. Sursele citate au precizat că atacurile s-au produs în apropierea unui baraj al poliţiei, într-un cartier din estul Bagdadului.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a sosit miercuri într-o vizită neanunţată la Bagdad, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de noul Guvern irakian în lupta sa împotriva insurgenţilor din gruparea Statul Islamic, care controlează o parte a ţării.

Şeful diplomaţiei americane a efectuat vizita la Bagdad în cadrul unui vast turneu în Orientul Mijlociu, menit să consolideze o coaliţie de peste 40 de ţări împotriva insurgenţilor din gruparea Statul Islamic, care provoacă teroare în regiuni din Siria şi Irak.