Printre priorităţile legislative ale noii sesiuni parlamentare care a început ieri, aleşii au de hotărât dacă mai stabilesc încă o zi liberă, pe lângă cele 12 deja oficiale, pentru români.

Astfel, potrivit unei iniţiative legislative a senatorului UNPR Constantin Popa, ziua de 15 septembrie ar urma să fie încă o zi liberă naţională, însă doar pentru părinţii angajaţi în sistemul bugetar ori privat, astfel încât aceştia să poată să meargă alături de copiii lor în prima zi de şcoală.

Conform proiectului, care a primit avize pozitive atât de la Guvern, cât şi de la Comisiile de educaţie şi muncă ale Parlamentului, angajatorii vor fi obligaţi să le dea liber părinţilor care au copii la şcoală, începând cu grădiniţa şi terminând cu clasa a XII-a, în ziua de 15 septembrie, pentru ca aceştia să poată participa alături de odraslele lor la deschiderea anului şcolar. Legea mai spune că acest liber va fi recuperat la o dată care se stabileşte de comun acord între angajat şi angajator şi nu va fi plătită.