Treizeci şi cinci de persoane originare din India, printre care un om care a murit în timpul călătoriei şi mai mulţi copii, au fost descoperite într-un container de marfă de pe un vapor sosit în portul din Tilbury, din estul Angliei, şi care venea din Belgia, au anunţat sâmbătă autorităţile britanice, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanţă din estul Angliei a declarat că au fost descoperite în container 35 de persoane, cel mai probabil imigranţi clandestini, precizând că 34 dintre ei au supravieţuit călătoriei, prezentând însă simptome de deshidratare şi hipotermie.

„După ce le-au fost acordate îngrijiri de personalul de pe ambulanţă, toţi pacienţii au fost transportaţi în spitalele din împrejurimi. Şapte au fost transportaţi la Southend Hospital, nouă la spitalul Whitechapel, din Londra, şi 18 la spitalul din Basildon“, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al spitalului din Basildon, în estul Angliei, a declarat că instituţia acordă îngrijiri unui număr de şapte copii.

Potrivit unui reprezentant al poliţiei din Essex, vaporul pe care se afla containerul cu imigranţi venea din localitatea belgiană Zeebruges. Poliţia a indicat că personalul portuar a fost alertat „de strigăte şi lovituri“ şi că a fost declanşată o „anchetă pentru omucidere“ după ce s-a constatat decesul unuia dintre imigranţii clandestini.

Potrivit şefului poliţiei din Essex, există aproximativ 50 de containere pe vapor şi căutările continuă pentru ca autorităţile să se asigure că nu se află persoane clandestine şi în alte containere. Poliţia a fost chemată la faţa locului după descoperirea acestui grup de persoane într-un container de pe Norstream, un vapor al companiei P&O, care a fost descărcat sâmbătă, la ora 06.35 GMT. Autorităţile britanice colaborează cu cele din Belgia în această anchetă.