Misterul dispariţiei zborului MH370, aparţinând companiei Malaysia Airlines, cu 239 de persoane la bord, s-a adâncit şi mai mult odată cu declaraţiile rudelor pasagerilor, care au afirmat că telefoanele acestora sunt încă deschise şi funcţionează, însă nimeni nu răspunde, scrie ibtimes.co.uk.

Rudele pasagerilor dispăruţi susţin că au încercat să îi apeleze pe cei dragi şi, în mod bizar, telefoanele mobile ale acestora încă sună. "În această dimineaţă, în jurul orei 11.40 a.m., mi-am sunat fratele de două ori şi aveam ton de apel", a declarat Bian Liangwei.
"Dacă aş putea face legătura, poliţia le-ar putea localiza poziţia şi poate vor fi găsiţi în viaţă", a mai spus femeia.

Un alt bărbat a declarat pentru Shanghai Daily că telefonul fratelui său a sunat de mai multe ori, pentru ca, ulterior, să pară că îi este respins apelul.

Bruno Salgues, director de studii al Institulului de Telefonie, a declarat pentru Huffington Post că "este foarte probabil ca oamenii să fi auzit ton de apel, chiar dacă telefoanele sunt pe fundul oceanului". Potrivit acestuia, faptul că "telefonul sună este mai puţin probabil".

Aproape două treimi dintre cele 239 de persoane de la bordul zborului MH370 care asigura o legătură Kuala Lumpur-Beijing sunt cetăţeni chinezi. În cazul confirmării catastrofei, este vorba despre a doua tragedie aeriană pentru China.

Echipe din nouă ţări s-au angajat în operaţiunile de căutare, şi anume China, Malaysia, Statele Unite, Singapore, Vietnam, Noua Zeelandă, Indonezia, Australia şi Thailanda.
Un avion al companiei Malaysia Airlines cu destinaţia Beijing a pierdut contactul cu turnul de control după ce a părăsit Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, a anunţat vineri compania.