Sute de români din localităţi situate în apropiere de Cernăuţi şi la 87 km de Suceava, au blocat mai multe drumuri, printre care şi autostrada către Kiev, în semn de protest faţă de ordinele de mobilizare emise de autorităţile ucrainene pe numele a câtorva sute de tineri. Ordinele de mobilizare au fost arse în stradă, protestatarii scandând pentru pace, scrie chernivtsinews.com

Primarul din satul Ostriţa, Ţinutul Herţa, a precizat că s-au primit 287 de ordine de mobilizare pentru tineri care au efectuat deja stagiul militar în armata ucraineană.

Protestele au început în mai multe localităţi din Regiunea Cernăuţi. Oamenii au precizat că vor să trăiască într-o ţară în care e linişte şi pace. Nu vor ca tinerii lor să fie mobilizaţi pentru  războiul care se duce în estul Ucrainei, împotriva separatiştilor ruşi. Guvernul de la Kiev a decretat de curând o mobilizare parţială a rezerviştilor, evitând însă să mai încorporeze în Armată tineri din regiunile populate de etnici ruşi şi orientându-se către zonele din vestul şi centrul ţării.

Foto: bucpress.eu