Două trenuri au intrat în coliziune, marţi seară, în apropierea oraşului sud-african Durban, cel puţin 80 de persoane fiind rănite, anunţă autorităţile, citate de AFP.
   
"Două trenuri s-au ciocnit la Berea, în apropiere de Durban. Optzeci de persoane au fost rănite", a declarat Russel Meiring, purtătorul de cuvânt al serviciului de intervenţie ER24. "Din fericire, nicio persoană nu a fost grav rănită", potrivit purtătorului de cuvânt.
   
Accidentul s-a produs în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României), a anunţat Meiring, potrivit căruia cauzele producerii sunt încă necunoscute.
  
Trenurile care circulă la periferiile sud-africane transportă peste două milioane de persoane în fiecare zi, majoritatea persoane de culoare care locuiesc în localităţile situate lângă marile aglomeraţii.
   
Peste 90% din trenurile care circulă la periferiile sud-africane au peste 50 de ani, cele mai  noi datând din 1986. Accidente au loc frecvent, iar pasagerii incendiază uneori vagoanele pentru a protesta faţă de producerea penelor de curent sau întârzieri.
   
Guvernul sud-african a lansat în ultimii ani un vast program de modernizare şi semnalizare a căilor ferate şi a anunţat achiziţionarea de noi trenuri de la grupul francez Alstom.