Clujul a doborât sâmbără, 8 martie, recordul mondial la cele mai multe persoane care se rujează simultan timp de un minut. 1.384 de persoane s-au rujat timp de un minut folosind rujurile şi oglinzile primite la intrare. Recordul a fost omologat imediat de către reprezentatul Guinness Book care a venit special de la Londra, Mark Gerard McKinley. Participantele au fost de toate vârstele, de la adolescente până la pensionare.

Clujul a intrat, oficial, în Cartea Recordurilor, de Ziua Femeii, după ce 1.384 de persoane s-au rujat timp de un minut. Recordul iniţial era deţinut de capitala Venezuelei, Caracas, unde în august 2012, 1.002 femei şi bărbaţi s-au rujat timp de un minut într-un centru comercial.

Evenimentul a început în jurul orei 18.00, când trebuia să te înarmezi cu multă răbdare ca să întri în  Iulius Mall. La parterul mall-ului s-a desfăşurat acţiunea, iar „maestru de ceremonii“ a fost realizatorul tv Cătălin Măruţă.

Acesta le-a explicat doamnelor şi domnişoarelor că regula care trebuie respectată pentru dobândirea titlului e să se rujeze timp de un minut, fără pauze. 

„Recordul anterior era de 1.002. Aici, la Cluj, aţi reuşit să-l depăşiţi. Recordul omologat de Guiness World Records a fost pentru 1.384 de femei şi bărbaţi. Felicitări!“, a afirmat, pe scenă, reprezentantul Guiness Book, Mark Gerard McKinley.

Organizatorii evenimentului, Iulius Mall şi Avon, au declarat că această acţiune a fost una unică pentru Cluj-Napoca: „Este prima încercare oficială Guiness World Records organizată în oraş“. Evenimentul, care nu a fost urmat de niciun protest anti-rujat cum se anunţase iniţial, s-a încheiat cu un concert al trupei Vama.

SURSA: Adevarul.ro