Bucureştiul şi zece judeţe din sudul ţării sunt, de vineri, ora 18.00, până duminică, la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, alte 16 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 7.00 traficul rutier era închis pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti (vizibilitate redusă sub 20 de metri), DN22 Râmnicu Sărat – Brăila (în judeţul Buzău) şi DN67C Novaci – Rânca, între kilometrii 16 şi 34+800 de metri (în judeţul Gorj).

De asemenea, din cauza vântului puternic, porturile din judeţul Constanţa sunt închise atat traficului maritim, cat si celui fluvial.

Poliţiştii recomandă ca în cazul în care călătoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, să nu se pornească la drum. Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.). De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată.

Şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA recomandă participanţilor la trafic să evite zonele afectate de zapadă şi viscol.