Luni, 3 octombrie, un angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord - Sucursala Brăila, a sesizat ofiţerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Brăila cu privire la faptul că, în urma unor verificări efectuate pe raza municipiului, ar fi identificat un contor branşat ilegal, aflat sub tensiune.

 

UPDATE: Alte surse susţin că ar fi vorba de o încurcătură cu privire la adrese.

 

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar la adresa indicată nu au fost identificate persoane, în continuare efectuându-se cercetări în vederea identificării proprietarilor imobilului şi stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

 

Conform unor surse citate de publicaţia ProBrăila, se pare că imobilul, situat pe strada Dianei din municipiul Brăila, ar aparţine fostului secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Cătălin Boboc, fost senator în perioada 2012-2016 şi fost preşedinte al PNL Brăila.

 

„În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale” au transmis reprezentanţii IPJ Brăila.

 

Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro