Poliţiştii din Capitală efectuează percheziţii în toate sectoarele din Bucureşi şi în Ilfov la samsari de telefoane de lux. Doi bărbaţi, liderii grupării, au înfiinţat mai multe societăţi prin intermediul cărora achiziţionau telefoanele şi ulterior le revindeau fără a fi înregistrate şi fără a plăti taxele, ceea ce le permitea să le dea la preţuri mai mici.

 

”În această dimineaţă, 24 august 2022, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul serviciilor de investigare a criminalităţii economice - Sectoarele 1 - 6, vor pune în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară (7 Bucureşti, 2 Ilfov) şi 8 ordonanţe de ridicare înscrisuri.

 

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2019 - 2021, 8 societăţi comerciale ar fi efectuat livrări de telefoane mobile, pe tot teritoriul ţării, fără a evidenţia în contabilitate veniturile realizate, în valoare de peste 9.000.000 de lei.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.”, arată un comunicat al Poliţiei Capitalei.

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro