Contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care monitorizează încă de la începutul războiului evoluţia armamentului din ambele tabere, a prezentat luni imagini video cu ceea ce ar putea să fie armament trimis de România armatei ucrainene. Potrivit sursei citate, în imagini sunt prezentate obuze de 122 milimetri fabricate în România de Romarm în 2022.

 

Ministerul Economiei, prin care se fac tranzacţiile cu arme în întreaga lume, susţine că armamentul nu a fost livrat de ţara noastră.

 

"Primele verificări arată că obuzele nu sunt din România. Nu putem comenta imagini neautentficate sau speculaţii de presă", a spus Ministerul Economiei pentru Observator. „Facem verificări şi din informaţiile preliminare această muniţie nu este produsă în România”, spus Florin Spătaru, ministrul Economiei, citat de Antena3.

 

Într-un răspuns transmis HotNews, Romarm spune că nu comentează informaţii neautentificate şi a speculaţiilor apărute pe site-uri de socializare.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat într-o conferinţă de presă susţinută pe 12 aprilie 2022 că nu e bine să fie făcute „declaraţii publice îndelungate” pe această temă.

 

„Evident, ajutorul militar este şi el transmis către Ucraina de către NATO, un lucru, de altfel, foarte bun. Nu cred, însă, că este foarte bine să facem declaraţii publice îndelungate cu privire la ce face o ţară sau alta concret în acest domeniu", a răspuns preşedintele, după ce a fost întrebat ce armament trimite România în Ucraina.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.stiripesurse.ro