Media din gimnaziu ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu, după ce Legea educaţiei naţionale va fi modificată. E un scenariu pe care îl susţine chiar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a declarat, la Digi24, că notele şi-au pierdut foarte mult din relevanţă.

Prezent la emisiunea „În faţa ta”, ministrul Educaţiei a fost întrebat dacă media din anii de studiu va conta în continuare la Evaluarea Naţională.

 

Sorin Cîmpeanu: Este un aspect pe care mi-aş dori să îl clarificăm. Atunci când pachetul legislativ va fi în consultare publică, voi urmări cu mare interes acest aspect, dacă e cazul să mai conteze mediile din gimnaziu pentru repartiţia în liceu.

 

Sorin Cîmpeanu: Mai degrabă, nu. În lipsa unei evaluări standardizate, notele şi-au pierdut foarte mult din relevanţă. Dacă şi-au pierdut foarte mult din relevanţă, să le mai şi premiem, luându-le în calcul la examene din momente importante pentru copii nu cred că este fair.

 

În ceea ce priveşte subiectele la evaluarea naţională, Ministrul Educaţiei a declarat recent că acestea, alături de cele pentru bacalaureat, vor fi „perfect adaptate” perioadei de doi ani în care elevii au învăţat în condiţii de criză sanitară, potrivit digi24.ro.

 

„Vom avea şi voinţa şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a spus Sorin Cîmpeanu.

 

 

 

Sursa: www.observatorulph.ro