O alertă cu bombă a fost anunţată vineri dimineaţă la bordul unui avion care trebuia să decoleze la ora 6 din Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, cu destinaţia Munchen.

 

Echipele speciale au verificat timp de mai multe ore avionul şi bagajele pasagerilor, dar nu a fost găsit niciun „element de interes pirotehnic”.

 

„În urma unui apel anonim la 112 care ameninţa că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se afla o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internaţional Henry Coandă Bucureşti. În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronava şi în acest moment pirotehniştii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări”, au transmis reprezentanţii aeroportului.

 

S-a instituit o celulă de criză formată din specialişti din cadrul Serviciului Român de Informatii şi poliţiştii de la Transporturi Aeriene şi Frontieră.

 

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti - Serviciul Poliţie Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti va exploda.

 

S-a instituit o celulă de criză formată din specialişti din cadrul Serviciului Român de Informatii şi poliţiştii de la Transporturi Aeriene şi Frontieră.

 

În prezent, toţi pasagerii din aeronavă sunt debarcaţi şi verificaţi, precum şi bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informaţii”, anunţă IGPR.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro