Elena Udrea a fugit din ţară, însă a fost prinsă în Bulgaria, la numai două ore şi jumătate după ce a fost dată în urmărire generală de către autorităţile române. Care a fost greşeala colosală pe care a făcut-o fostul ministru. Cum a fost capturată, de fapt.

 

Gafa colosală pe care a făcut-o Elena Udrea

La nici trei ore după ce autorităţile române au emis mandat de urmărire generală pe numele său, Elena Udrea a fost prinsă de către oamenii legii, fiind localizată prin intermediul telefonului mobil pe care fosta deputată îl avea asupra ei.

 

„În imaginile prezentate de către autorităţile bulgare o vedem pe Elena Udrea cum stă pe un scaun şi pare că vorbeşte cu cineva la telefon. Era în drum spre Sofia.

 

Maşina a fost oprită la Kulata. Mai era cu cineva în maşină. Sunt câteva detalii pe care ar trebui să le dea în următoarea perioadă Poliţia Română.”, a declarat Carmina Pricopie, la News Hours with CNN.

 

Ministerul Afacerilor Interne din România a emis un comunicat oficial prin care a anunţat că Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, la vama Kulata, în apropiere de graniţa cu statul elen.

 

Poliţiştii din România au trimis către autorităţile bulgare cererea de extrădare a fostului ministru al turismului. Procedurile pentru extrădarea Elenei Udrea urmează să înceapă.

 

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi autorităţile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei.

 

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea predării femeii către autorităţile din România”, sunt datele oficiale ale comunicatului emis de MAI.

 

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Joi, 6 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, de către magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie. Decizia instanţei este definitivă, autorităţile respingând contestaţia în anulare.

 

În urma sentinţei, fosta blondă de la Cotroceni trebuia să se prezinte sau să fie ridicată de acasă de oamenii legii pentru a fi dusa la penitenciar, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

 

Poliţia de Frontieră a confirmat faptul că fosta politiciană Elena Udrea a părăsit România înainte să îşi afle sentinţa.

 

„Persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07.04.2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente.

 

Precizăm faptul că, Poliţia de Frontieră Română pune în aplicare, potrivit atribuţiilor stabilite de legislaţia naţională privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, măsurile de restricţionare a dreptului la liberă circulaţie a persoanelor în condiţiile art. 40-41 din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Astfel, din punct de vedere al atribuţiilor instituţionale, dacă o persoană, cetăţean român, se prezintă la ieşirea din ţara şi îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu, acesteia i se permite continuarea călătoriei”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro