Anunţul Ministrului Apărării despre încorporare. Mesajul transmis târziu în noapte pentru toţi românii. Vasile Dîncu, a anunţat care vor fi condiţiile în care vor fi chemaţi tinerii la încorporare în eventualitatea unui război în care să fie implicată şi ţara noastră.

 

Ministrul Apărării a spus în ce caz se vor face încorporări. Ce vor face cei care nu au făcut armata

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a spus că nu se fac încorporări, dar că nici nu prea ar avea pe cine să încorporeze în cazul unui război în care să fie implicată şi România, pentru că tinerii care nu au făcut armata nu pot moblizaţi. În acest sens, ministrul Apărării a spus că în România se va propune un pachet de legi care să fie discutat de Parlament, dar şi în spaţiul public.

 

„Nu este cazul, pentru că nici nu poţi să încorporezi. Nu pot să mobilizez tinerii care nu au făcut stagiul militar. Fără pregătire militară nu te poate mobiliza nimeni. România va avea un pachet de legi care va fi discutat în Parlament şi în spaţiul public, câteva legi vor fi puse în transparenţă, inclusiv Cyber Security”, a spus Vasile Dîncu.

 

Rusia, aproape de graniţă. România şi NATO fac pregătiri

 

Cei care nu au făcut stagiul militar nu trebuie să se culce pe o ureche în cazul unui război. Se va găsi şi pentru ei câte ceva de făcut în caz de război.  Chiar dacă ruşii se află la graniţă, ministrul Apărării dă asigurări că România nu va fi implicată în război.

 

„Sigur, poţi să fii mobilizat la locul de muncă, într-o zonă din asta civilă într-o perioadă ca asta, pentru că sunt legi. Asta doar în cazul în care este război. Faptul că se apropie Rusia de graniţă, ne pregătim, NATO se pregăteşte pentru asta, dar noi nu vom trece. Aţi văzut că nici acum nu s-a trecut nici în stare de urgenţă, pentru că nu era cazul”, a mai declarat Vasile Dâncu.

 

România are o armată profesionistă la care se adaugă ansamblul NATO

În plus, ministrul Vasile Dâncu dă asigurări că ţara noastră beneficiază de o armată profesionistă la care se adaugă ansamblul NATO şi tot ce presupune asta.

 

De asemenea, ministrul Apărării a ţinut să precizeze că în cazul unui război nu va dura zile întregi până ca Alianţa Nord-Atlantică să intervină, pentru că NATO este deja la noi în ţară.

 

Românii să stea liniştiţi, NATO este deja aici

„Populaţia poate să stea liniştită. În acest moment avem o armată profesionistă. Avem un supliment şi vom avea o supliment de pregătire pentru apărarea României, un supliment NATO. Apoi e tot ansamblul NATO.

 

Noi nu ne apărăm pe teritoriu cu armata noastră şi se spunea că vor dura zile întregi până vor veni ajutoarele din altă parte nu e aici. Nu-i aşa. NATO este aici, de la crucişătoarele care sunt în Marea Mediterană, portavionul francez Charles de Gaulle este acolo”, a mai spus Vasile Dîncu, ministrul Apărării, în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

 

Nu în ultimul rând, ministrul Apărării Naţionale a spus că se încearcă o profesionalizare a Armatei Române.

 

 

 

Sursa: www.impact.ro