Tânăra şoferiţă care în august 2020 a lovit intenţionat cu maşina un poliţist pe motocicletă va sta după gratii 8 ani şi 3 luni şi este obligată să-i plătească bărbatului daune morale de 50.000 de lei.

 

Sentinţa a fost pronunţată luni de judecătorii Curţii de Apel Ploieşti. Poliţistul a urmărit-o cu semnalele acustice şi luminoase pornite pe femeia de 32 de ani mai mulţi kilometri pe străzile din Buzău, pentru a o trage pe dreapta, ca să-i atragă atenţia că maşina are defecţiuni la sistemul de semnalizare.

 

În dreptul unei benzinării de la ieşirea din oraş, şoferiţa a schimbat brusc banda de mers şi a lovit motocicleta pe care a proiectat-o într-un taxi. Motocicleta a luat foc, iar poliţistul a fost aruncat pe şosea, şi a fost evitat în ultimul moment de o maşină. Agentul de 29 de ani a suferit o fractură la o mână.

 

Femeia, de profesie psiholog, a fugit de la locul accidentului şi a fost oprită la câţiva km pe Drumul Naţional 1B. A fost condamnată iniţial la 9 ani şi 10 luni de închisoare, pentru ultraj calificat şi distrugere, dar în urma apelului pedeapsa a fost redusă.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro